Gratis verzenden vanaf €65,-
Verzonden binnen 3 werkdagen

We’ve Got Big News!

wevegotbignews

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: per 1 februari 2017 gaat Brainy Days volledig online! Dit betekent dat de winkel omgetoverd zal worden tot pick up point en fotostudio en dus gaat sluiten. Je kan straks op vaste tijden en op afspraak je online bestelling ophalen. De exacte pick up tijden zullen we later bekend maken.

How it all started

Brainy Days ben ik 3 jaar geleden begonnen als blog waar ik mijn dagelijkse inspiratie en hersenspinsels deelde. Deze blog werd groter en groter en er kwamen steeds meer freelance klussen op het gebied van styling en fotografie op mijn pad. Voor duurzame, toen nog start up, merken zoals O My Bag, Dopper en A Beautiful Story heb ik leuke freelance klussen mogen doen. Ik maakte lookbooks en brandbooks en werkte samen in creatieve teams. Na een laatste klus bij Brrr (handgemaakte stoere sjaals van o.a denim) kon ik negen maanden lang in hun pandje aan de Hazenstraat. Ik bedacht een nieuw concept om al mijn ideeën en inspiratie in kwijt te kunnen en opende de winkel 1 april 2014. Ik bedacht een theme store waarin ik om de drie maanden van thema wisselde. Online gaf ik steeds een nieuw clickable magazine uit in hetzelfde thema. Een winkel op een toeristische plek zoals de Hazenstraat was super leuk al beperkte het mij wel enorm in mijn creatieve vrijheid. Als de winkel opnieuw gestyled en ingericht was voelde het alsof mijn taak volbracht was en wilde ik het liefst weer verder met nieuwe interieur, fotografie en styling klussen. Na 9 succesvolle en welbewogen maanden met veel nieuwe kennis, mooie ontmoetingen met klanten en toffe samenwerkingen met designers was het tijd voor een nieuw avontuur….

freelancework

Freelance fotografie voor Brrr, A Beautiful Story & O My Bag

brainystore1goed

De winkel op de Hazenstraat, 2014.

Nieuw pand, nieuw concept

Na een kleine zoektocht kon ik mijn Brainy producten en ideeën weer uitstallen en presenteren aan de Jacob van Lennepkade, thanks buurman Makelaar Bert! Deze nieuwe locatie paste perfect bij de nieuwe plannen voor Brainy Days. Showroom en concept atelier werd het nieuwe concept. Het plan was om naast de webshop en showroom samen met andere creatieven aan de slag te gaan in het concept atelier. Samen met Marlous van Looselab heb ik een aantal hele leuke concept & branding klussen mogen doen. Wel werd het online en in de showroom steeds drukker met klanten. Super leuk om te merken dat Brainy Days weer in de picture was en vele van jullie ons al miste in de Hazenstraat! Langzamerhand veranderde het concept atelier tot een winkel met steeds kleinere werkplek. Omdat Brainy Days zo hard groeide ging het stiekem veel te veel de breedte in, mede omdat ik het veel te moeilijk vond om nee te zeggen. Super leuk met al die enthousiaste klanten in de winkel, werkplek, magazijn, en fotostudio in een. Toch begon er bij mij de afgelopen maanden iets te knagen. Ik wilde weer op avontuur en die urban explorer zijn die ik beoog als mijn doelgroep.

brainystore2-0front
brainystore2-0

Focus, yes please!

Door alle ballen hoog te houden verlies je de focus waar je goed in bent en de meeste energie uit haalt. Het liefst zou ik dagen lang freestylend met mijn camera op pad gaan en mooie avonturen en inspiratie vastleggen voor Brainy Days. Ook wil ik weer JA kunnen zeggen tegen toffe interieur en styling klussen. Een paar weken geleden nog kreeg ik een telefoontje of ik misschien de branding van een Belgische conceptstore wil doen, hoe cool! De afgelopen jaren zat heel veel tijd en energie in de winkel. Je staat er misschien niet bij stil maar het hebben van een winkel is een extra huishouden op zich. Elk zilveren kettinkje dat opgepoetst moet worden en elke plant die je op tijd van water moet voorzien, en bij Brainy Days zijn dat er nog al wat ;). Op dit moment komt er elke dag zoveel op me af dat ik blij ben als ik weer een beeld heb kunnen posten op Instagram en Facebook, want veel verder dan dat kom ik niet. En dat terwijl ik zo blij kan worden van een dagje fotograferen. Ook mis ik het om spontaan ergens te kunnen afspreken voor een toffe samenwerking of het uitwerken van een idee voor bijvoorbeeld een limited Brainy product.

De keuze om volledig online te focussen was voor mij dan ook niet makkelijk! Ik heb zoveel leuke mensen mogen ontmoeten en het is zo onwijs tof om te merken dat er telkens een hoop bekende gezichten in de winkel komen! Ik ga het zeker missen, maar eerlijk is eerlijk ik kijk ook onwijs uit naar een frisse start met meer tijd & focus om Brainy Days te laten groeien als merk. De winkel gaan we omtoveren tot ons kantoor, online pick up point & foto studio. Ook het magazijn gaan we een stuk groter maken zodat er meer ruimte is om een gestructureerde werkplek te creëren. Ik kan je vertellen geen overbodige luxe voor mij als creatieve chaoot ;).

selfportrait

Ik bij Brainy Days, draag de boots van TD Leather Boots, Leo pants van Anita de Groot en Airplanter van Carolijn Slottje

Brainy plans 2017

Naast de webshop gaan we een online platform lanceren die als een digitale schatkaart boven de webshop komt te hangen. Hier kan je steeds nieuwe Brainy producten, content en inspiratie ontdekken zoals: The brains behind rubriek, stylingtips en trics, samenwerkingen met merken en bloggers, DIY projecten, binnenkijkers en daarnaast dus freelance klussen waar ik weer JA op kan zeggen! Kom maar op 2017! Ik ben klaar voor een inspirerend, creatief jaar vol avonturen met als kernwoord focus!

Thanks voor al jullie support.

Liefs,

Vera