Gratis verzenden vanaf €65,-
Verzonden binnen 3 werkdagen

DIY Funky Jungle Leafs

Al weer anderhalve maand geleden stonden we met een enorme stand op Flavourites. Het shopevent voor de leukste webshops. Een leuke manier nu de winkel dicht is (sinds feb 2017) om offline weer eens goed zichtbaar te zijn. De vorige editie hadden we flink uitgepakt met monstera bladeren die we in de stand hadden toegevoegd. Deze bladeren zorgden voor een sfeervolle stand helemaal passend bij de stoere veelal groene collectie die we hadden meegenomen. Deze stand moesten we natuurlijk wel overtreffen.

IMG_6333-opt
IMG_6346-opt

& aangezien het bedenken van concepten iets is wat ik stiekem het allerleukste vind om te doen ging de brainstorm knop in mijn hoofd meteen aan. Het concept voor de stand werd: funky jungle! Een opvallende en verrassende stand met een knipoog en vele funky elementen zoals discoballen en geverfde bladeren. De kleuren voor de bladeren zijn zorgvuldig uitgekozen en ook de soort bladeren (formaat, type en kleur groen). In deze onderstaande DIY neem ik je mee van bladeren, verf tot de styling en inrichting van de stand waarin alle elementen samen komen tot een sterk Brainy Days concep: think, collect, create.

IMG_6260-opt

Think

Concept:  Funky jungle

Een ruimte ingericht als funky jungle waar je kan shoppen en een workshop watercolour leafs kan volgen. Margriet van Isabella illustrations heeft een passende workshop bedacht zodat deze ook in het totaalbeeld van de stand zou passen.

Kernwoorden stand/ ruimte:

–       Fun loving → gekke elementen/ twist (discoball, lazyplants, neon lights)

–       Pastel power

–       Summer vives

–       Grafisch // organisch contrast

–       Wow effect

IMG_6441-opt
IMG_6798-opt
IMG_6863-opt

Collect

Nadat het concept is uitbedacht in producten, styling en budget gingen we aan de slag met het verzamelen van alle benodigdheden. Hierbij is het belangrijk dat alle elementen samen kloppen zodat je een mooi totaalbeeld kan neerzetten.

Benodigdheden:

–      Logo stand

–      Pergola om bladeren aan vast te maken en een gezellige ruimte te creëren.

–      Funky jungle geverfde bladeren zie DIY hieronder

–      Passende producten zoals:Jungle print jumpsuits, Lazyplants, Neon lights, airplants.

Create

Geverfde funky jungle leafs

Let op: gebruik verf op acryl basis, als je verf gebruikt op waterbasis blijft deze niet zitten. Dit komt omdat monstera bladeren zelf ook veel water dragen. De verf bladert er in no time af dus dat is echt geen succes. Acryl is trouwens ook vele malen mooier het geeft een glanzend opvallend effect.. I like!

Benodigdheden:

 • verf roze kleurnumner & merk
 • Verf blauw kleurnumner en merk
 • Kleine verfroller
 • Kwast
 • Plastic/ kranten om ze op te verven en te Laten drogen.
 • Hoeveelheid en soort bladeren
 • Genoeg ruimte om te verven/ drogen
IMG_6214-opt
IMG_6240-opt
IMG_6221-opt
IMG_6253-opt
IMG_6619-opt
 1. Ga naar de bloemist en koop een bos losse bladeren. Dit hoeven niet de mooiste te zijn want je gaat ze toch verven. Een normale prijs is €1 per stuk. Woon je in Amsterdam? Ga dan zeker langs bij Jacqueline van de bloemenkiosk op de Kinkerstraat tegenover de Hema. Daar koop je echt de mooiste bladeren voor een scherpe prijs! De allermooiste Veldbloemen koop je er trouwens ook per stuk… Tip!
 2. Bepaal dan hoeveel bladeren je wilt verven. Wij kozen er voor om een deel gewoon te laten zodat het effect extra vervreemdend is. Laat de bladeren een uur uit het water zodat ze wat droger aanvoelen en makkelijk te verven zijn. Bedenk ook of je ze aan een kant of twee kanten wil gaan verven.
 3. Zoek een grote ruimte en dek deze af met kranten of plastic.
 4. Pak een roller en verf bladeren goed dekkend. Als het goed is lukt dit met een laagje verf.
 5. Laat de bladeren een nacht drogen en verf de vergeten kale plekjes met een kwast.
 6. Neem de bos geverfde bladeren voorzichtig mee Naar de locatie waar je ze op gaat hangen/ presenteren. Ga je ze niet meteen gebruiken? Laat de stengels dan ongeverfd en zet ze in een grote vaas.
 7. & dan Create een groots effect! Style de bladeren in bosjes en kijk hoe je ze ophangt en gaat stylen. Ik gebruikte tiewraps om de houten pergola zodat ik de bladeren daar met steel tussen kon klemmen. In een groepje van 3 of 5 hing ik de bladeren op. Probeer het niet te perfect te doen maar creëer juist een losjes en oneven effect door willekeurig bladeren bij elkaar te pakken.
IMG_6353-opt
IMG_6760-opt
IMG_6396-opt

Mocht je nou zelf binnenkort op een beurs staan, wil je je merk lanceren etc? Ik zou het heel leuk vinden om je te helpen met het  bedenken van een uniek concept!

Liefs Vera

IMG_6485-opt